Goedkope laptop voor studenten

Ben je op zoek naar een laptop voor tijdens jouw school of studie? Dan wil je natuurlijk een laptop die past bij jouw budget. Wist je dat we bij 2dehandslaptops diverse refurbished laptops voor studenten aanbieden? Al onze laptops zijn zorgvuldig gecheckt en voorzien van software. Ben je op zoek naar een betaalbare laptop die voldoet aan al jouw wensen? We nemen je mee in de verschillende specificaties zodat jij een passende keuze kunt maken. 

Het verschil tussen een Intel Core i3, i5 en i7 processor 

Wanneer je verschillende laptops met elkaar wilt vergelijken is het goed om te weten wat de verschillende specificaties betekenen. Een van deze specificaties is het verschil in type Intel Core processors. Wanneer je jouw laptop enkel gaat gebruiken voor het versturen van e-mails, tekstverwerken en internetten kom je vaak met een Intel Core i3 processor prima weg. Gebruik je je laptop vaak voor meerdere taken tegelijkertijd en wil je snel kunnen schakelen tussen deze programma’s? Dan is een Intel Core i5 processor hetgeen wat je zoekt. Daarnaast kun je op een laptop die is uitgerust met deze processor ook prima lichte video-of foto bewerkingsprogramma’s draaien. Ben je op zoek naar een laptop die met gemak ook de zwaardere programma’s kan draaien zoals bijvoorbeeld AutoCAD 3D en Premiere Pro? Dan is een Intel Core i7 processor aan te raden. 

Wat is het verschil tussen 2.4 GHz en 5 GHz wifi?

De naam geeft al aan dat dit met de wifi te maken heeft. 2.4 GHz levert een lagere snelheid dan 5 Ghz. Maar daarnaast is het bereik van 2.4 GHz wel groter. bij 2.4 Ghz gebruik je een lagere frequentie wat er voor zorgt dat hij een grotere afstand zal dekken dan 5 GHz. Hierbij moet je jezelf dus afvragen of je wil dat je Wifi vooral snel werkt of dat je verzekerd wilt zijn van een stabiele internet verbinding. Sluit je jouw laptop aan op een internet kabel? Dan heb je hier niet mee te maken. 

Hoeveel SSD opslag heb ik nodig? 

Met de hoeveelheid SSD opslag wordt bepaalt hoeveel bestanden je op kunt slaan. Wil je enkel een besturingssysteem op je harde schijf installeren en werk je verder vanuit een online Drive, dan is een SSD opslag van 128GB voldoende. Je kunt hiermee prima uit de voeten als je jouw laptop wilt gebruiken voor programma’s zoals word en Excel en wanneer je wilt internetten en e-mailen. Vind je het belangrijk om makkelijk en snel te kunnen schakelen tussen verschillende programma’s? Dan raden we je aan om te kijken naar een laptop met minimaal 256GB. Naast multitasken kan een studenten laptop met 256GB opslag ook gemakkelijk programma’s zoals PowerPoint en grotere bestanden aan. Tegenwoordig wordt er steeds meer vanuit een cloud gewerkt. Dit zorgt ervoor dat je documenten niet meer direct op je computer opslaat en je, vanaf elk gewenst apparaat dat is voorzien van internet, bij je bestanden kunt. Mocht je toch behoefte hebben aan meer opslag, dan kun je altijd overwegen om een externe harde schijf aan te schaffen. 

Verschillende schermdiagonalen

Welke schermgrootte je prettig vind is een beetje persoonsgebonden. Wel is het goed om te bedenken dat hoe groter de schermgrootte is, hoe groter je laptop. Denk hier bijvoorbeeld over na als je jouw laptop een hele dag mee wilt nemen. Om deze reden wordt er vaak gekozen voor een 13.3 inch of 14 inch laptop. Deze zijn redelijk compact maar hebben daarnaast een formaat waar prettig mee te werken valt. 

Koop een refurbished laptop

Ben je opzoek naar een goedkope laptop die geschikt is voor studenten? Koop een refurbished laptop bij 2dehandslaptops. Refurbished is een term die gebruikt wordt voor producten die na gebruik worden gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en opnieuw worden aangeboden voor hergebruik. Zo kun je een goedkope laptop voor studenten aanschaffen zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaald. Bij 2dehandslaptops krijg je standaard 12 maanden garantie. Zo weet je zeker dat je veilig aan de slag kunt met de door jou aangeschafte laptop. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om deze garantie uit te breiden naar 24 maanden. Bekijk onze volledige garantievoorwaarde voor alle informatie. 
De keuze is reuze en je wilt natuurlijk voor een laptop gaan die aan jouw verwachtingen voldoet. Kom je er online niet helemaal uit of heb je nog vragen? Neem contact op of kom langs bij onze winkel in Veenendaal.