Bang voor een refurbished laptop of PC?

INLEIDING
Het kopen van een refurbished laptop of computer is voor veel mensen een grote stap. De angst om iets te kopen waarvan je niet weet waar het vandaan komt, of het wel netjes behandeld is, of het niet gestolen is of of het apparaat wel naar behoren werkt leeft bij veel mensen. Daarom hebben wij speciaal voor die mensen iets nieuws en super unieks ontwikkeld ; ontzorgtherapie.


DE HERKOMST
Als eerste de herkomst, waar komen refurbished laptops en computers nou eigenlijk vandaan. Om dat te begrijpen moet je eigenlijk eerst weten hoe die markt in elkaar steekt. De meeste van deze apparaten komen namelijk uit een leasecontract. HP (in dit voorbeeld gebruiken we even HP, het kan ook een andere fabrikant zijn) biedt namelijk de mogelijkheid aan om deze apparaten te huren i.p.v. ze te kopen. Veel van deze laptops hebben namelijk een aankoopprijs van €1499,- of meer! Zo kan de prijs van een nieuwe HP ZBook wel oplopen tot €4999,- (of meer, afhankelijk van de specificaties)! Omdat dit voor veel bedrijven toch net iets teveel van het goede is biedt HP ze de mogelijkheid aan om deze laptops te leasen.

Nadat dit leasecontract is afgelopen (meestal na 2 of 3 jaar) worden de laptops weer bij HP verzameld en verkocht aan brokers. Zij kopen deze laptops is enorme partijen op (denk aan 10.000 laptops per soort). 


HET PROCES
Wij (2dehandslaptops) kopen de laptops in iets kleinere aantallen van deze brokers. Zodra de laptops bij ons binnenkomen worden ze eerst in de voorraad geklopt, gesorteerd op grading en in onze kluis gelegd. Mocht de laptop nog niet online in onze webshop of in onze winkel staan wordt er eerst een geïnstalleerd om de juiste specificaties uit te halen. Zodra deze bekent zijn word de laptop online geplaatst en in de winkel gezet.

Zodra een van onze laptops wordt verkocht begint het echte werk ; het installeren, checken en uitleveren. Als eerste wordt nogmaals de grading gecheckt, zijn er geen verborgen gebreken, krassen of deuken. Indien dit niet het geval is begint het refurbished deel ; de oude HDD wordt vervangen voor een SSD, er komt ander werkgeheugen in, indien nodig wordt het toetsenbord, het beeldscherm of de accu vervangen en wordt het apparaat grondig gereinigd. Zodra dit allemaal gedaan is wordt er een schone Windows 11 installatie op de (inmiddels refurbished) laptop geplaats, word alles nogmaals checkt, worden eventuele serienummers en imei-nummers in ons systeem gezet voor de garantie en is de laptop klaar om opgehaald te worden!


ONTZORGTHERAPIE
En dan nog het stukje ontzorgtherapie... Waarom zou je nou voor een refurbished laptop gaan en niet voor een nieuwe. Wij (als refurbished fanaten) hebben een aantal voordelen opgesteld :
  • Je krijgt (bij ons) uitsluitend de beste hardware
  • Je bespaard best veel geld
  • Altijd een schone Windows 11 Pro installatie
  • Je kunt gebruik maken van de unieke 2dehandslaptops service. Altijd ;-)

Zo zien onze refurbished laptops er uit :