Je laptop vervangen of juist laten repareren?

Oké, zo spectaculair als bovenstaande foto laat zien, is het repareren van een laptop ook weer niet. Maar wist je dat het repareren meestal helemaal niet zo duur is? Vaak is het zelfs veel goedkoper dan de aanschaf van een nieuw of refurbished model!

Wat kun je doen als je laptop toch defect is? Wij helpen je een stukje op weg met ons stappenplan.

Stap 1 : Garantie

Check eerst of er nog eventuele garantie op je laptop zit. Heb je je laptop nieuw gekocht, dan is de kans groot dat je 24 maanden garantie hebt. Mocht de schade niet door eigen toedoen zijn aangebracht, dan kun je vaak contact opnemen met de fabrikant om het apparaat te laten repareren. Houd er wel rekening mee dat het een aantal weken duurt voordat je je laptop terug krijgt, en dat ze meestal alle data wissen.

Stap 2 : Bekijk de schade

Is alleen het toetsenbord defect of start je laptop niet meer op? Kom dan even langs. Vaak kost het vervangen van een toetsenbord namelijk niet meer dan €55,- en de reparatie van een laptop die niet meer opstart is voor ons vaak een paar minuutjes werk! Wanneer je een indicatie wenst van de reparatiekosten, bekijk dan onze  reparatiepagina, bel even op of kom gezellig langs!

Stap 3 : Maak de afweging

Oké, stel, je laptop is 4 jaar oud en de reparatiekosten bedragen rond de €140…. Dat is veel geld, maar het kan nog steeds rendabel zijn om te repareren. Eigenlijk hangt het in zo'n geval een beetje af van wat de specificaties van de laptop zijn. Zit er bijvoorbeeld een Intel Celeron in, dan is het een no-go. Zit er daarentegen een Intel I5 of een AMD A10 in, dan is een reparatie zeker nog aan te bevelen. Deze processoren gaan meestal een stuk langer mee dan 4 jaar!

Stap 4 : Vervang 'm

Is de laptop het eigenlijk niet meer waard om gerepareerd te worden of zijn de kosten toch net iets te hoog? Bekijk dan ons aanbod aan refurbished laptops! Nagenoeg al onze refurbished laptops hebben een supersnelle Intel I5 processor, beschikken over 8GB werkgeheugen en een SSD schijf. Snelheid gegarandeerd! We kunnen het je helaas niets zwart op wit geven, maar nagenoeg al onze refurbished laptops gaan nog minimaal 5 jaar mee!